Advent u nama i oko nas, 2023. – (1)

POSJET KUD-A MUZEJU BEĆARCA U PLETERNICI ( 10. prosinca 2023.)

 U vrijeme Adventa, već nekoliko godina KUD organizira edukacijsko-motivacijski izlet, pa je ovogodišnji izbor pao na Muzej bećarca u Pleternici. Posjetili smo stalnu izložbu koja prikazuje bećarac kroz autentične baštinike, originalne predmete i suvremenu tehnologiju, a konceptualno se sastoji od pet cjelina: 1. Mala kuća graševine, 2. Uvod u svijet bećarca, 3. Bećarac kroz život, 4. Bećarski kalendar, 5. Bećarska rapsodija. Puni izvanrednih utisaka izlet smo završili u prekrasnom ambijentu, dobrom raspoloženju te ukusnoj hrani i piću u Oprisavcima na večeri i druženju u Kući dida Tunje FOTOGRAFIJE

 

SUDJELOVANJE KUD-A NA BOŽIĆNOJ PRIREDBI „KADA STARI BOŽIĆ SUSRETNE NOVI“ U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI VINKOVCI (12. prosinca 2023.)

 U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci pred mnogobrojnom publikom upriličena je božićna priredba „Kada stari Božić susretne novi” na kojoj su sudjelovali naši štokavčići Ilija Jergović. Ivan Salopek, Matej Petričić, Mateo Cerančević, Mirna Mataković, Nika Jureta, Petra Raić Sudar, Sara Haluška, Marta Jergović i Lea Petričić te ivankovačke reduše Marija Šer i Eva Matić. U lijepom ambijentu nove knjižnice pokazano je kako su izgledali Badnja večer i Božić nekada i u ova moderna vremena. Izvođača je bilo puno – djeca i udomitelji udruge Cibale, volonteri udruge Mladi protiv gladi iz Vinkovaca, KUD-ovi Izvor iz Vinkovaca, te naš KUD. Poruka priredbe je bila da se treba vratiti izvornim vrijednostima, odnosno da nisu orašari i vilenjaci bit Božića, nego mali Isus.

Zahvaljujemo Udruzi udomitelja za djecu i mlade Cibale iz Vinkovaca i njihovoj predsjednici Gordani Štrbo na pozivu za sudjelovanje i drago nam je ako smo svojim nastupom uveličali ovo lijepo događanje.

Bila je ovo prilika da se fotografiramo sa snjegovićem Vinkom, pravim Slavoncem, Šokcem, s kapom, dukatom i zlatovezom, ko što smo i sami!

Večer smo završili klizanjem na vinkovačkom klizalištu Ledena bajkaFOTOGRAFIJE

 

NAŠA ČLANICA EVA MATIĆ GOSTOVALA U DJEČJEM VRTIĆU (12. prosinca 2023.)

U okviru suradnje s Udrugom udomitelja za djecu i mlade Cibale iz Vinkovaca naša članica Eva Matić posjetila je, kao i prošle godine, Katolički dječji vrtić Srce Marijino u Vinkovcima. Velika radost za djecu je, osim bakinih priča, bila i veškorpa u kojoj je ljuljala djecu.

Obostrano zadovoljstvo najbolje se vidi na fotografijama. Ovakvi susreti postaju tradicionalni i unaprijed im se veselimo.  FOTOGRAFIJE

(K. P.)